Bekræft at du er over 18 år gammel

We love moments
and reasons to love

The small coffee leaf with great potential

Twisted Leaf is the first company in the world to produce sustainable, refreshing and natural beverages on coffee leaves a natural waste product that usually is burned

Twisted Leaf Logo

It is a massive ressource waste to simply burn the coffee leaves. Despite their size, coffee leaves holds tremendous potential as a food ingredient and as a new crop that could lift millions of smallholder farmers out of structural poverty. Feel free to enjoy our innovative beverages with a good conscience while creating a new revenue stream for smallholder coffee farmers and their families.

Products

Twisted Leaf comes in 4 tasty and refreshing variants: 2 with alcohol and 2 without. All Twisted Leaf are ideal as refreshments and suitable as for example a welcome drink or aperitif. The natural dry body from the coffee leaf also makes it a superb complement and suitable to your favorite meal.

Our story

"We believe that everthing in nature holds value especially coffee leaves"

The whole idea behind Twisted Leaf started when Magnus tasted Ethiopian Kuti for the first time – a herbal tea made from coffee leaves. He presented the beverage as an iced tea for his best friend Anders, which had 10 years of experience from the business, and the whole idea of making cold blends based on coffee leaf. They quickly agreed that coffee leaf had a unique body, taste, and base for a future enterprise – Twisted Leaf. But they also agreed that the world’s first beverage made on coffee leaves should always be crafted and brewed out from three mandatory principles: 1 Never compromise on taste 2 Always use all-natural and sustainable ingredients 3 Twisted Leaf belongs to the world

Drink with a good conscience

When you buy a Twisted Leaf you support smallholder coffee farmers and their families in Kenya which are among the most vulnerable farmers in the world.

By upcycling coffee leaves from natural waste to a crop and food ingredient we create a whole new stream of revenue for the farmers which has tremendous impact for the coffee farmers and their families we are doing trades with: ->Totally new crop and a much-needed source of revenue: We have managed to double the yearly revenue for our first coffee farmer Charles -> New local jobs: We already employ 2 persons on a full-time basis responsible for procurement and coordinating sourcing of coffee leaves in Kenya -> Better living conditions for smallholder family farms in Kenya: It has enabled Charles, our first coffee farmer, to afford health insurance for his family and secondary education for his children.

En ny virkelighed for Charles

I flere generationer har Charles og hans familie dyrket udsøgt kaffe i den frodige Kenyanske muld i respekt for den natur og biodiversitet der er på hans jord, helt uden brug af kemikalier og pesticider. Han dyrker sin jord med stor lidenskab og stolthed for de traditioner der er gået i arv i hans familie.

En del af dykningen af hans kaffeplantage har altid været at beskærer og hvert 8-12 år at fælde hans kaffetræer for at lade dem vokse op igen. Dette stresser træet så det sætter flere bær og er med til at højne kvaliteten af kaffebær. Indtil videre har han og hans forfædre brændt de blade og grene som opstår ved beskæringen. Men vores produktion betyder, at kaffebladene pludseligt får en værdi. Det styrker både den samlede økonomi, og det giver bønderne et incitament at dyrke kaffetræet rigtigt og sikre højere kvalitet og udbytte, hvilket alt sammen resulterer i forhøjet indtægtsgrundlag.

For Charles har det helt konkret betydet at vi – alene med vores prototypeproduktion i 2018 – fordoblede hans årlige indtægt. Det giver Charles og hans familie mulighed for at sikre uddannelse til deres børn og sundhedsforsikring til hele hans familie, samtidig med at han har kunnet ansætte to lokale kvinder fra landsbyen til at hjælpe sig med høst og bearbejdning af bladene.

Og det bedste ved det hele er, at vi ikke giver Charles nogen former for nødhjælp. Vi køber simpelthen hans kaffeblade på helt fair markedsvilkår. Det skaber incitament for Charles til at dyrke jorden korrekt, det sikre flere penge til egnen, og foruden den økonomiske gevinst er der også en enorm stolthed og respekt i at varetage et reelt arbejde, der ikke baseres på donationer eller nødhjælp.

Drømmen om uddannelse

Det var egentlig ikke Charles drøm at blive kaffebonde. Charles drømte om at blive ingeniør som den første i sin familie, bryde den sociale arv og tage en længevarende uddannelse. Men han blev nødt til at blive hjemme og hjælpe til på gården i stedet for at gå i skole, og penge til drømmeuddannelsen blev det aldrig til.

På trods af at Charles altid er at finde med det største smil, så er livet som i Kenya ingen dans på roser. Charles kæmper for at give sine børn den mulighed, han aldrig fik. Men ligesom Charles forældre ikke havde pengene til at sende ham i skole, så kan det stagnerede kaffemarked og tiltagende klimaforandringer betyde, at han ikke kan give sine børn uddannelse.

Klimaforandringer skaber udfordringer

klimaforandringerne påvirker regnsæsonerne så de i stigende grad bliver uforudsigelige, korte, og nogle gange fuldstændig udebliver. De i forvejen korte måneder med regn bliver i stedet udskiftet med længere tørkeperioder, der tvinger bønderne til at finde alternative metoder til at skaffe vand og skygge til deres afgrøder.

Charles har sammen med andre bønder i området engageret sig i at dyrke flere og nye afgrøder som er med til at skabe skygge og blandt andet igangsat vandprojekter så de har nemmere ved at opsamle vandet når det kommer. Dette påbegyndte de for aktivt at modstå de klimaforandringer de står overfor og som ikke kun udfordre dem på deres levebrød, men også truer det rige natur- og dyreliv området har.

Vores lokale partner har samarbejdet med områdets kaffebønder i over ti år og særligt bøndernes respekt for natur, dyreliv, tilpasse gode dyrkningstraditioner og deres arbejde for at modstå klimaforandringerne gjorde, at vi besluttede os for at påbegynde vores samarbejde netop der.

Kaffemarkedet er ustabilt

Dette er desværre den barske virkelighed for rigtig mange kaffebønder i Østafrika. Markedet for kaffe er sæsonbetonet og bærer præg af dårlige afsætningskanaler. Når Charles skal sælge sine kaffebønner, er han afhængig af, at der kommer opkøbere ud på farmen for at byde på hans varer. Men det er aldrig sikkert, hvornår en opkøber kommer forbi farmen – hvis de overhovedet kommer. Derfor er Charles ofte nødsaget til at tage sig til takke med den pris, der nu engang måtte blive tilbudt.

Ved at værdisætte kaffeblade gør vi noget som ikke er nyt for os her i Danmark. I flere generationer har Danmark været pionere indenfor ressource udnyttelse ved afgrøder såvel som biprodukter eksempelvis ved at anvende biomasse som energikilde. Denne cirkulære forståelse er noget vi er vokset op med og centralt for vores arbejde i Kenya.

THE COFFEE LEAF: A NOVEL SUPERFOOD

In 2017 we discovered that coffee leaves are so much more. The leaves are full of nutrients, antioxidants, and natural caffeine. When dried, processed and infused correctly the leaves provide a delicate floral, naturally sweet and dry refreshing drink. The ideal base for incredible refreshing, delicious, all-natural and sustainable beverages. The perfect beverage and choice for people that appreciate and welcome sustainable products that is good for your well-being and health.

In 2020 the EU Commission, at the behest of Twisted Leaf, aproved coffee leaves as novel food enableing Twisted Leaf to finally introduce their beverages.

Videnskabelig fødevareinnovation på uslebne diamanter

Novel Food henviser til fødevarer, der ikke tidligere er blevet indtaget i betydelig grad i Europa. Det inkluderer fødevarer produceret gennem nye processer eller fødevarer, som traditionelt er blevet indtaget i tredjeverdenslande altså uden for EU.

For os er kaffeblade som uslebne diamanter, da den værdi kaffeblade kan tilføre kaffebønder verden over som en hel ny afgrøde og den unikke smag bladene giver og de biokemiske komponenter og næringsindhold kaffebladet har er slet ikke afsøgt til ende endnu. Vores Novel Food godkendelse beror på videnskabelige rapporter og dokumentation om at kaffeblade traditionelt er blevet brugt som fødevare i Etiopien.

En treårig ørkenvandring i bureaukrati i fødevaresikkerhed

Novel Food processen er lang og dyr, og tilladelsen kan være vanskelig at få for små iværksættervirksomheder. Men vi tror fuldt og fast på bladets potentiale. Vores tilladelse beror på dels videnskabelige analyser som Danmarks Teknologisk Institut har foretaget på vegne af os, rapport fra Retskemisk Institut, officielle dokumenter vi efter meget møge og besvær fik udstedt af den Etiopiske regering med hjælp fra den lokale Danske Ambassade. Samt en gennemgang af den eksisterende samlede videnskab på kaffeblade der har søgt at afdække de biokemiske egenskaber i kaffeblade.

Kaffeblade er fulde af Antioxidanter

Resultater fra forskellige videnskabelige rapporter har vist, at kaffeblade er lige så komplekse og fascinerende som de te- og kaffesorter, der allerede er en fast del af vores dagligdag. Sammenlignet med te- og kaffe er der dog ganske få videnskabelige studier på kaffeblade, men de der dog er fremhæver det høje indhold af antioxidanterne mangeferin og chologensyre i bladene, der er bredt anerkendt for deres mange positive egenskaber og som er bredt brugt i eksempelvis ansigtscreme. Med støtte fra Future Food Innovation og Agro Business Park har vi i samarbejde med Danmarks Teknologiske Institut fået analyseret og dateret antioxidanterne i vores kaffeblade og i vores drikkevarer.

Endeligt er det først og fremmest vigtig for os selv men også en del af vores godkendelse at sikre, at der ikke indgå pesticid og tungmetal rester i vores kaffeblade og drikkevarer, hvilket vi løbende får analyseret hos Eurofins.

Naturligt koffein

Et andet videnskabeligt fokus som har været omkring kaffebladene, er deres indhold af koffein. De rapporter der eksisterer her, har påvist at der er stor forskellighed og at nogle kaffesorter slet ikke har koffein. Dog er der en tendens til at de helt nye friske skud og blade indeholder mere koffein end ældre blade og at i nogle af bladene indeholder mere koffein end i kaffebønnerne. Hos Twisted Leaf diskriminerer vi ikke mellem unge og gamle - heller ikke når det kommer til vores blade. Når kaffebønderne beskærer og trimmer deres kaffetræer, aftager vi alle de kaffeblade unge som gamle som har høj nok kvalitet, hvorfor vi får et mix.

Med støtte fra Acess2Innovation og PIVØ-midler kunne samarbejde vi med DTU Fødevareinstitut i 2020 endelig analysere koffein indhold i vores kaffeblade såvel som i vores drikkevare. Disse analyser påviser at vores kaffeblade har et stabilt niveau af koffein og at vores drikkevarer svarer til 1/3 kop kaffe i koffein, altså ikke for meget, men det kan stadig fornemmes.

International bevågenhed

Siden de første videnskabelige rapporter kom frem om kaffeblade i 2013 har der været stigende interesse i kaffebladenes potentiale, dog uden der for alvor er gjort landvinger på området. Men dette kom med vores Novel Food i sommeren 2020. Det er en fødevare som kan disrupte den anden mest handlet vare i verden, nemlig kaffe. Derfor er vi er også i løbende kontakt med førende internationale forskere i kaffeblade for at sikre og holde os opdateret på ny international viden.

Det tog os lidt over et år at få samlet ansøgningen og yderligere to år før godkendelsen fra EU Kommissionen kom. Det var først i 2020, at vi fik anerkendt kaffebladet som en fødevare i EU, men nu er vi her og vi er først lige startet vores rejse.

Contact

Feel free to contact us

Magnus Meyer Harrison

Founder & CEO

[email protected]

+45 30 882 882

Anders Boserup Lauritsen

Founder & Business Developer

[email protected]

+45 30 814 814